descoperind china
“Este un proces în care ambele părți se cunosc, se creează acea încredere în capacitățile din ambele părți.” - Interviul acordat de Irina Tolstousov, director adjunct al Invest Moldova Agency
Irina Tolstousov este directorul adjunct al Invest Moldova Agency și a efectuat recent o vizită de lucru în orașul Xi'an , China. În cadrul vizitei, a participat la Expoziția Internațională de Turism și a fost invitată la Forumul privind oportunitățile de investiții și cooperare economică China–Moldova, unde a prezentat companiilor chineze proiectele de investiții din Republica Moldova. Irina Tolstousov a acordat un interviu secției de limba română a China Media Group (CMG), prilej cu care a vorbit despre rezultatele vizitei și experiențele pe care le-a avut în China.
Navigația navei de cooperare
Compania Zhongbo (China-Polonia) de transport maritim a fost fondată în 195, fiind prima asociație în participație după fondarea Noii Chine. Ca legătură importantă de cooperare în domeniul transportului maritim, compania nu doar că a promovat circulația materialelor și schimbul tehnic între China și Europa, dar a participat și la construcția infrastructurii în cadrul inițiativei "O centură, un drum". De peste 70 de ani, Compania Zhongbo a fost martor al schimburilor și dezvoltării comune între cele două țări, dând un nou impuls dezvoltării relațiilor China-Polonia în noua eră.
Moldova și România, două voci în armonie, o singură poveste spusă la ICR Beijing
Institutul Cultural Român (ICR) de la Beijing a găzduit, joi seara, la sediul din Galaxy SOHO, evenimentul intitulat „Cultură fără frontiere: România & Republica Moldova, seară de networking cultural și turistic”, organizat în parteneriat cu Centrul pentru Cooperare Economică și Culturală Moldova – China, cu sprijinul Ambasadei României și al Ambasadei Republicii Moldova la Beijing. Inițiativa simbolică marchează începutul unei colaborări între institutele culturale ale celor două țări în spațiul chinez și se înscrie într-un demers mai amplu de promovare a patrimoniului cultural comun și a potențialului turistic complementar al României și Republicii Moldova. Bazându-se pe o moștenire istorică și culturală profund împărtășită, proiectul își propune să evidențieze valorile comune, stimulând totodată dezvoltarea unor noi forme de cooperare în fața publicului chinez și a partenerilor instituționali locali, a spus directorul ICR Beijing, Liviu Țăranu.